Pelin kuvaus

Historiallinen viitekehys

Peli sijoittuu Nuijasotaan, uudenvuodenpäivään vuonna 1597, kun nuijamiesten joukko pakeni Hämeenkankaan metsän läpi kohti Pohjanmaata epäonnisen Nokian taistelun jälkeen ja Klaus Flemingin huovit jahtasivat heitä.

Hahmoissa on sekä nuijamiehiä, sotilaita että ryöstelyä pakenevia maalaisia. Historialliset, myöhäiseen keskiaikaan tai uuden ajan alkuun sopivat ulkovaatteet ovat välttämättömät pelissä.

Hahmot

Kyseessä on suoraviivainen ja toiminnallinen liveroolipeli, jossa pääpaino on ryhmätoiminnalla, eläytymisellä ja eräpuuhilla, ei juoni- ja ihmissuhdekiemuroilla.

Hahmot luodaan yhteistyössä pelinjohdon ja pelaajien kanssa: joko niin, että pelaaja esittää pelinjohdolle hahmokonseptia ja pelinjohto sitoo tämän pelin kokonaisuuteen, tai sitten niin että pelinjohto antaa lyhyen perushahmon pelaajalle ja tämän jatkokehittely ja kontaktointi jää osin pelaajan vastuulle. Peliin ei siis ole odotettavissa sivujen pituisia juonitteluhahmoja.

Suuri osa pelin hahmoista on miespuolisia. Hahmon pukeutuminen määrittää pelissä sukupuolen, joten esimerkiksi naispelaajat voivat pelata mieshahmoja pukeutumalla miesten vaatteisiin.

Vaeltamisesta

Pelissä kuljetaan vähintään viiden kilometrin (kokonaismatka riippuu olosuhteista) lenkki tiettömässä metsässä – matka ei itsessään ole päivävaellukseksi pitkä mutta talviolosuhteet ovat tietenkin haastavat. Jos on paksu hanki, niin pelissä silloin tosiaan tarvotaan peräkanaa paksussa hangessa. Liikkuminen tapahtuu historiallisissa varusteissa ja osa hahmoista kantaa mukanaan aseita ja muita varusteita. Aiempi kokemus historianelävöitysvaelluksesta ei ole välttämätön, mutta peruskunto sekä riittävä kokemus ulkona liikkumisesta talvella vaaditaan ehdottomasti kaikilta pelaajilta, eikä peli sovi näinollen liikuntarajoitteisille. Lisäksi käytettävien varusteiden tulee olla paitsi historialliset, myös riittävän toimivat jotta ne myös kestävät käytössä pelin ajan – pelistä ei pääse kesken pois eikä pelissä ole safe spacea niille joita märät kengät harmittaa! Peliin ei voi osallistua kesävaatteissa, “hovivaatteissa” tai varusteissa joita ei ole ”sisäänajettu”.

Tämä on metsässärämpimispeli, älä ilmoittaudu jos et halua osallistua metsässärämpimispeliin.

Olaus Magnus Historia om de nordiska folken. Bok 8 - Kapitel 21 - Om mångahanda slag af krigare. - Utgivningsår 1555.
Olaus Magnus Historia om de nordiska folken. Bok 8 – Kapitel 21 – Om mångahanda slag af krigare. – Utgivningsår 1555.